ΥΠΕΡΙΑ 2018 & 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού. 31/10 - 5/11 2018

16ο  Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό -  9ο  Διεθνές Φεστιβάλ  Τουριστικών Ταινιών Αμοργού 

Αμοργός – Αιγιάλη | Aegialis Hotel & Spa  | 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2018

Έχοντας ιδιαίτερη επιτυχία και απήχηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2018 συνεχίζει στον 16ο χρόνο των εργασιών του.

Παράλληλα με αυτό, το 9o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού καθιερώνεται ως θεσμός για νέους κινηματογραφιστές και παραγωγούς απ’όλο τον κόσμο.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του «Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους, Αμοργού», φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Νέοι & εργασία, γυναίκες & εργασία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

- Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,

- Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,

- Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

- Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σεΑμεΑ.

Όπως κάθε χρόνο, αναμένουμε και φέτος μεγάλη συμμετοχή  δημοσιογράφων, παραγωγών και φωτορεπόρτερ, απεσταλμένων των μεγαλύτερων ΜΜΕ του εξωτερικού και της Ελλάδας όπως και tour operators.

Φέτος ,  θέμα του Συνεδρίου είναι : “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”,  ως αφιέρωμα στην ανάληψη  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικείων  Συλλόγων των Κυκλάδων  και   Δήμων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα  παρουσιάσουν τα προϊόντα και την γαστρονομία των νησιών τους, με στόχο οι  γεύσεις των νησιών τους, να ξεπεράσουν τα Ελληνικά σύνορα και να αναδειχτεί  η  σημασία της Ελληνικής  γαστρονομίας  & διατροφής στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού .

Στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, θα πραγματοποιηθεί Ακαδημία Κινηματογράφου για νέους και φοιτητές. Γυρίζοντας μικρές ταινίες στο νησί, θα προβάλουν  τη τοπική  Γαστρονομία, τον Πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές  της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το  Φεστιβάλ της Αμοργού βραβεύει κάθε χρόνο τις καλύτερες τουριστικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, επιλεγμένες από διεθνή κριτική επιτροπή. Αποτελεί επίσης μέλος  της Διεθνούς Επιτροπής  Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών CIFFT , με έδρα τη Βιέννη.

Οι εκδηλώσεις  διοργανώνονται από το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου.

Για συμμετοχή στο Φεστιβάλ και το Συνέδριο ενημερωθείτε μέσω του site www.yperia.gr
Πληροφορίες: τηλ. 2285073393  e-mail: info@yperia.gr